Klaus Iohannis: Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm atacurilor împotriva justiției

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, la 29 ani de la Revoluție, va continua să militeze pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise.

Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice„, a scris șeful statului pe Facebook.

În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci”.

De asemenea, președintele susține că românii nu vor mai tolera o guvernare bazată pe abuzul de putere.

Istoria ne arată că nici un regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice” a mai spus Iohannis.

Președintele a depus, vineri dimineață, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției la troița din Piața Universității.

În urmă cu 29 de ani, în Bucureşti izbucnea Revoluţia care a dus la căderea regimului comunist.

Manifestaţiile începute la Timişoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoţite de o reprimare sângeroasă, dar şi de declararea oraşului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, şi-au găsit ecoul la Bucureşti în 21 decembrie.

După o noapte de foc, Nicolae Ceuşeascu fugea, puterea rămânând pentru scurtă vreme în mâinile manifestanților din stradă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS