Înregistrări din PSD înainte de moțiune: discuții despre dosare și despre bani pentru oficialități locale

Ediția în limba română a revistei Newsweek a intrat în posesia unor înregistrări dintr-o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD.

Discuțiile se concentrează asupra strategiei de urmat joi, la dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă le sugerează colegilor că, în cazul căderii Guvernului, s-ar putea să li se deschidă din nou dosare penale.

Doamna Dăncilă se referă, de asemenea, la secția specială de anchetare a magistraților.

Controversata secție și-a început activitatea prin mai multe anchete la adresa Codruței Kovesi, fosta procuroare-șefă a DNA.

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor.

Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza.

Nu vă imaginați că au ca miză ocuparea unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată ce se întîmplă cu Programul Național de Dezvoltare Locală – în baza căruia Guvernul poate distribui sume consistente Primăriilor – Viorica Dăncilă a răspuns că vineri, la ședința de Guvern, vor fi alocați banii necesari acestuia.

„Dacă pică Guvernul, atunci trebuie să le explicăm primarilor de ce a picat Guvernul.

Deci, vineri, am găsit deja resurse să alocăm banii pentru PNDL. Am promis un lucru: pînă la sfîrșitul anului toate facturile pe PNDL vor fi achitate, chiar dacă valoarea este dublă față de anul trecut.”

Potrivit înregistrării publicate de Newsweek România, parlamentarii partidului de guvernămînt nu-și vor exprima opțiunile, prin vot, la moțiunea de cenzură, pentru a evita acuzațiile de trădare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS