Confidenţialitate

Incendiile forestiere se extind și fac victime în Bulgaria și Grecia

Doi silvicultori şi-au pierdut viaţa şi un altul a fost rănit, în timp ce luptau cu flăcările din apropierea unui sat din regiunea Sandanski, din sud-vestul Bulgariei.

La un alt incendiu din regiunea Starosel, armata a trimis un elicopter pentru a ajuta pompierii. Vehicule ale armatei şi pompieri se luptă de  două zile cu un incendiu de amploare la poalele lanţului muntos Stara Planina.

În ultimele zile s-au înregistrat până la 200-240 de incendii pe zi. Flăcările s-au răspândit rapid, fiind favorizate de căldură, secetă şi vânt.

Autoritățile din Grecia au evacuat insula Evia grav afectată de incendii care s-au extins și amenință acum un sit arheologic important din Grecia: locul de unde flacăra Olimpică este aprinsă o dată la 4 ani înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Cel putin 150 de case au fost distruse de un incendiu care a inconjurat si o mănăstire. Trei călugări au refuzat să părăsească lăcașul.

Flăcările se ridică la 30-40 de metri iar fumul gros este innecăcios, au spus martori.

Miercuri, autorităţile elene le-au transmis locuitorilor din Atena să rămână în spaţii închise după ce un nor de fum dens degajat de incendiile de vegetaţie din nordul capitalei a acoperit cerul.

Peste 500 de pompieri, asistaţi de nouă elicoptere, cinci avioane, poliţie şi armată, se luptă cu flăcările doar în acea zonă.