Confidenţialitate

Încălțăminte contrafăcută, în valoare de 5 milioane de euro, descoperită de Garda de Coastă Constanța în portul de la Marea Neagră. Marfa aparținea unui ucrainean | AUDIO

Peste 30.000 perechi de încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de 5 milioane de euro, descoperite de polițiștii Gărzii de Coastă în portul Constanța. Marfa aparținea unui cetățean ucrainean care a fost deja arestat după ce ar fi incercat să ofere 90.000 de euro pentru ca vameșii să faciliteze tranzitarea a patru containere cu pantofi sport spre Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliţiştii de frontieră împreună cu vameșii din portul Constanța au finalizat controlul la containerele care fac obiectului dosarului penal în care afaceristul ucrainean este arestat pentru cumpărare de influență.

„Astfel, în cele patru containere au fost descoperite în total 32.932 perechi încălțăminte sport, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 20.000.000 lei (5 milioane de euro)”, spune Andrei Ene, de la Garda de Coastă.

Pentru tranzitarea a trei containere, cetățeanul ucrainean ar fi promis vameșilor, prin intermediarul denunțător, cate 20.000 de euro, iar pentru al patrulea container, 30.000 de euro. A fost prins la prima tranzacție.

„Întreaga cantitatea de bunuri, care face obiectul dosarului penal în care cetățeanul ucrainean este cercetat în stare de arest preventiv, a fost ridicată de către autoritatea vamală și lăsată în custodia declaranților vamali pe bază de proces-verbal”, a mai spus Andrei Ene.

Marfa contrafăcută rămâne în port până la finalizarea dosarului în care este cercetat cetățeanul ucrainean cand instanța va lua măsurile legale.

Sursa foto: Garda de Coastă Constanța

Citește și: IGPR: Control la Brăila după ce polițiștii nu au salvat o femeie care ceruse ajutor la 112, deși au ajuns în fața locuinței ei | AUDIO