Confidenţialitate

În Capitală, angajatorii pot decide dacă se mai poartă mască în birourile cu salariați vaccinați complet

În Capitală, în jurul școlilor, masca de protecție va fi obligatorie în continuare, la fel ca și în alte locuri aglomerate, a anunțat prefectul Bucureștiului.

Alin Stoica a explicat că obligația este valabilă pe o rază de  50 de metri de la unitatea de învățământ.

În alte spații publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun  obligativitatea purtării măștii de protecție rămâne.

În ceea ce privește revenirea tuturor elevilor, fizic, la școală, ea se va face automat, când incidența va coborî la sub 1. Astăzi, a fost o incidență de 1,1 cazuri noi de sars cov 2 la mia de locuitori, în scădere constantă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a mai decis ca acolo unde toți angajații sunt vaccinați, șeful poate decide ca masca să nu mai fie purtată în birouri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În spațiile deschise, în capitală,  competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Tot în București, în cinematografe și săli de spectacole, pot intra spectatori până la ocuparea a cel mult jumătate dintre locuri, dar nu mai mult de 500 de spectatori.