IGPR: Olandezul suspectat de uciderea unei fetițe din Dâmbovița a murit

Cetățeanul olandez suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dâmboviţa a murit în Olanda, într-un accident rutier.

Așa afirmă conducerea Poliţiei Române.

Anterior, comandantul instituției – Liviu Vasilescu – afirmase că principalul suspect în acest caz era cunoscut în țara sa cu infracțiuni de natură sexuală și violență.

„Am luat legătura chiar în seara zilei de sîmbătă spre duminică cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului”, a declarat Liviu Vasilescu la sediul IGPR.

El a povestit că vineri seară, în urma sesizării fratelui victimei, au fost luate primele măsuri.

„S-au luat în primul rînd toate camerele din zonă – nu numai din comună, dar şi din comunele alăturate şi din alte zone, nu numai camerele comunale, ci şi ale unor cetăţeni, un volum foarte mare de imagini a fost analizat şi pot să vă precizez că au apărut mult mai multe maşini suspecte.

În jurul orei 19,00, sîmbătă, a fost identificat un VW Tiguan care, urmărind investigaţiile, s-a ajuns că este închiriat de un cetăţean olandez, iar la momentul acela acesta era în Olanda sau în zbor spre Olanda. Legătura s-a luat în jurul orelor 19,50, cînd el era la Amsterdam”, a explicat Liviu Vasilescu.

Potrivit acestuia, cetăţeanul olandez a recunoscut că a fost în România ca turist.

„Au fost trei piste de lucru (…), concomitent cu căutarea fetiţei, la care au participat un număr impresionant de forţe”, afirmase şeful Poliţiei.

Parchetul General a preluat ancheta în cazul fetei de 11 ani din localitatea Gura Șuții.

Ea a dispărut vineri, după ce a plecat de la şcoală şi a fost găsită moartă duminică, pe un cîmp.

Purtătoarea de cuvînt a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Dâmboviţa, Matei Georgeta Camelia, a declarat că moartea fetiței a fost una violentă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS