Hidratarea corpului primăvara

Deşi ea nu produce energie calorică, ca şi importanţă pentru organism, apa se află pe locul al doilea după oxigen.

Producătorii unei importante mărci de apă minerală avertizează că ieşirea din iarnă are o semnificaţie aparte pentru ce înseamnă hidratarea optimă a corpului uman.

Pentru că în sezonul rece alimentaţia noastră este bogată în carne şi grăsimi animale, hidratarea este insuficientă şi are un impact direct asupra proceselor de digestie. Toate acestea, cumulate cu lipsa mişcării, a plimbărilor în aer liber au ca efect negativ dezagregarea proteinelor musculare, iar organismul se confruntă cu stări sau transformări inconfortabile precum oboseală, boli sau depresii, creştere în greutate sau îmbătrânirea prematură a pielii.

Hidratarea corectă de la începutul primăverii este necesară pentru ca procesele de digestie ale organismului să se adapteze la noile condiţii ale acestui anotimp. Hidratarea organismului duce la o descărcare completă a organelor digestive, aduce modificări benefice în procesele metabolice, produce transformări în întreg organismul şi influenţează capacitatea de reacţie a acestuia, în special în ceea ce priveşte astenia de primăvară.

Orice aliment conţine o anumită cantitate de apă (cartoful – până la 75%, bobul de grâu – 13%). Pe lângă apa conţinută în hrana solidă – considerată ca fiind un litru pe zi – este absolut necesar să se bea zilnic aproximativ 1,5 – 2 litri de lichid (apă, ceaiuri, sucuri) .