Gheorghe Nichita va fi cercetat tot în arest la domiciliu

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

El a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a urmări mai multe persoane, printre care se numără urmări fosta sa iubită.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă.

Instanţa a mai decis şi ca şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, şi Ștefan Avîrvarei, șef de servicu în cadrul aceleiaşi instituţii, să fie cercetaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Surse judiciare declarau  că Adina Samson, șefă de serviciu în Primăria Iași, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de cîţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul interlop al Cordunenilor, pe lîngă angajați ai Poliției Locale și ai altor instituții din Primărie, pentru a își urmări iubita și a amenința un bărbat cu care ea s-a întîlnit la un moment dat.

„N-am știut că e un delict să te îndrăgostești”, a spus demnitarul din Iași.

Adina Samson îl acuză că ar fi amenințat-o cu moartea și că ar fi lovit-o.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adina Samson a precizat că are și o înregistrare audio în care primarul o amenință că o va distruge și că îl va trimite pe șeful Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, să o urmărească.

Ea a depus anul trecut o plîngere la Parchet în care a atașat această înregistrare, precum și fotografii cu mașinile care o urmăreau.

Întrebată dacă va cere daune, ea a spus că va da în judeactă Poliția Locală și pe primarul Nichita, precum și pe anumite persoane care i-au fost complice demnitarului ieșean.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS