Confidenţialitate

8 morți și cel puțin 40 de răniți în atacul lansat de Israel asupra grupării Jihadul Islamic | VIDEO

Israelul a declarat vineri, 5 august 2022, că a atacat Gaza. În plus, Israelul a mai declarat o „situație specială” pe frontul intern, după zile întregi de tensiuni în urma arestării unui militant palestinian de rang înalt în Cisiordania ocupată. Israelul viza gruparea Jihadul Islamic.

UPDATE 18:03. 8 morți și cel puțin 40 de răniți în atacul lansat de Israel asupra grupării Jihadul Islamic

Atacul declanșat de Israel vineri în Gaza s-a soldat, până la această oră, cu cel puțin 8 morți și alți 40 de răniți, inclusiv un militant de rang înalt, potrivit oficialilor palestinieni, scrie Associated Press.

Israelul a declarat că viza gruparea Jihadul Islamic, în contextul tensiunilor care s-au intensificat în ultimele zile după arestarea unui militant de rang înalt în Cisiordania ocupată, la începutul acestei săptămâni.

Știre inițială

S-a auzit o explozie în orașul Gaza, iar de la etajul șapte al unei clădiri înalte s-a putut vedea un nor gros de fum. Associated Press a scris că nu a fost foarte clar cine a fost vizat de atac.

 

Israelul a închis drumurile din jurul Fâșiei Gaza la începutul acestei săptămâni și a trimis întăriri la graniță, pregătindu-se pentru un atac de răzbunare după arestarea unui membru de rang înalt al grupării militante Jihadul Islamic în Cisiordania ocupată, luni.

Nu s-a anunțat imediat existența unor victime și nu a fost imediat clar în ce măsură situația se va agrava. Israelul și gruparea Hamas au purtat patru războaie și mai multe încăierări mai mici în cei 15 ani de când aceasta a preluat puterea de la forțele palestiniene rivale.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a vizitat vineri comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, afirmând că autoritățile pregătesc „acțiuni care vor elimina amenințarea din această regiune”, fără a da detalii.

Sursa foto: Asian Strategic Times

Citește și: Vicepremierul Ucrainei, într-un interviu pentru Europa FM: „Viața de dinainte de 24 februarie nu mai există. Nu va mai fi niciodată la fel” | VIDEO