Confidenţialitate

Galați: Primul tren cu cereale din Ucraina sosește în portul de mărfuri, de unde își va continua drumul pe barje spre Turcia

Primul tren încărcat cu cereale din Ucraina va ajunge în Galați, în această noapte. Garnitura feroviară va ajunge în portul de mărfuri pe calea ferată cu A ecartament mixt, recent reabilitată.

Trenul ucrainean, care are 20 de vagoane pline cu peste 6.000 de tone de cereale, se află deja la granița dintre Republica Moldova și România, unde este supus formalităților vamale.

După ce acestea vor fi încheiate, garnitura feroviară va avea drum liber către Portul din Galați, mai întâi pe calea ferată cu ecartament larg, apoi pe cea cu ecartament normal.

În portul din Galați există front de descărcare pentru 7 vagoane odată.

Durata descărcării unui vagon este de 40 – 45 minute, au precizat inspectorii Administrației Porturilor Dunării Maritime din Galați.

Cerealele din Ucraina vor fi descărcate în siloz, iar de acolo vor fi încărcate pe barje și transportate, prin Canalul Dunăre – Marea Neagră către Constanța și, mai departe, către Turcia, destinația finală a acestei încărcături.

Citește și: „Situație de urgență” în Crimeea, declarată de autoritățile instalate de Kremlin, după mai multe explozii la o bază militară

Foto: Shutterstock