Gabriela Firea: „Parte din statul paralel e pe lângă noi”

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, preşedinta PSD Bucureşti, a explicat ce reproșuri i-a adus ministrului de Interne, Carmen Dan, la reuniunea se sîmbătă a conducerii partidului.

Între altele, Carmen Dan nu ar fi „avut grijă de oameni” la mitingul antiguvernamental din 10 august, încheiat printr-o intervenție în forță a Jandarmeriei.

Am reproşat faptul că nu a avut grijă de oameni. Nici de oamenii din Bucureşti sau din alte zone care au fost la miting, cei care nu erau violenţi şi au avut de suferit, dar nici de oamenii săi, pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi. Ca nişte vite.

Este deja al doilea mare scandal cu doamna ministru, după ce domnul premier Tudose a plecat tot din cauza domniei sale.

Acum este al doilea mare scandal, în care domnia sa iese învingătoare, pe greşeli evidente, iar noi toţi ceilalţi suntem paria. Eu am adus argumente logice şi îmi pare rău că ele nu i-au sensibilizat absolut deloc pe colegii mei„, a spus primarul Bucureștiului la România Tv.

Gabriela Firea  i-a reproşat ministrului de Interne şi faptul că ar fi încercat să arunce asupra prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, responsabilitatea pentru intervenţia violentă a Jandarmeriei la mitingul din 10 august.

Am reproşat doamnei ministru faptul că întîi a anunţat public faptul că este în concediu şi nu o interesează; pe urmă, cînd a aflat presa că a fost toată noaptea în minister, a anunţat că de fapt s-a întors – după ce presa a aflat că a coordonat totul din minister – că nu şi-a asumat ca ministru de Interne intervenţia.

Să spună că era un miting ilegal, că a fost o intervenţie conform legii, că Jandarmeria a propus acele măsuri şi exact ce s-a intervenit, conform legii. Nu, domnia sa a vrut să arunce pe prefect. Prefectul – fostul meu coleg. Fostul coleg al primarului general„, a declarat ea.

„Doamna ministru, ne spionați?”

Pe de altă parte, Gabriela Firea a adăugat că, după ce a prezentat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD „avertismentele şi îngrijorările” membrilor Comisiei Europene referitoare la situaţia de la Bucureşti, ministrul Carmen Dan a scos dintr-un dosar transcrieri ale unor convorbiri private dintre prefectul Speranţa Cliseru şi un secretar de stat.

Primarul Capitalei a făcut o legătură între prezentarea acelor mesaje private şi așa-zisul „stat paralel”.

„I-am spus: <<Doamna ministru, ne spionaţi? Ne urmăriţi? Ne controlaţi mesajele, WhatsApp-urile?>> A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat le-a pus la dispoziţie. Zic: ‘Dumneavoastră mi-aţi spus acum un an să am grijă ce transmit pe Whatsapp, pentru că dvs aveţi la dispoziţie mesajele pe Whatsapp ale unui senator din Bucureşti şi să fiu şi eu precaută şi atentă.

Dacă la acest nivel am ajuns… noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi’. O doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private, care nu au nici o calitate oficială…”, a declarat Firea.

Primarul general a mai spus că mesajele senatorului respectiv pe care le deţine Carmen Dan ar putea proveni de la serviciul secret al Ministerului de Interne.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS