Focar de SARS-CoV-2 la SJU Miercurea Ciuc

11 persoane, printre care două cadre medicale, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Conducerea unității anunță că, în urma anchetei epidemiologice, cel mai probabil angajații s-au infectat în afara unității sanitare.

Lista include o îngrijitoare de curățenie și un medic oncolog.

În momentul de față, toate cazurile noi de infectare sunt internate pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu coronavirus cât și în Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc, spital suport COVID-19.

Medicul epidemiolog al spitalului susține că toate cazurile din rândul personalului medical cât și a pacienților internați sunt supravegheate, se efectuează anchete epidemiologice și se testează conform metodologiei în vigoare.

„Tot personalul medical utilizează echipamente de protecție. Nu există risc mai mare în spital decât în afara acestuia. Există transmitere comunitară, motiv pentru care toți trebuie să ne protejăm corespunzător, aceasta fiind responsabilitatea tuturor”, a spus Sergiu Sîngeorzan.

În spitalul din Miercurea Ciuc mai lucrează un medic oncolog, astfel încât pacienții nu vor rămâne fără îngrijire de specialitate.

Din cauza situației, se va prelungi perioada de așteptare în ambulatoriu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS