Confidenţialitate

Florin Cîțu: Măsurile care au afectat negativ economia au venit de la PSD | VIDEO

Florin Cîțu a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei”, la Europa FM. „Am propus în PNL două variante: mergem și refacem coaliția pe dreapta și vă garantez că se poate, dar este mult de muncă. Ori putem să mergem în opoziție și reconstruim partidul”, a spus Florin Cîțu la Europa FM. „Măsurile care au afectat negativ economia au venit de la PSD”, a mai spus Florin Cîțu.

Tudor Mușat: Nu cumva întreaga coaliție are o problemă să reformeze pensiile speciale?

Florin Cîțu: „Eu am scris, am spus și de ziua Partidului Național Liberal: sunt lucruri care s-au întâmplat anul trecut și nu trebuiau să se întâmple și care au afectat imaginea PNL. Pe de-o parte, este adevăat faptul că nu au implementat PNRR. Pe de altă parte, am spus că nu introducem taxe, a apărut Ordonanța 16 din 2022 – toate aceste lucruri ușor, ușor le vom deconta dacă nu luăm decizii mai repede”.

Florin Cîțu: „Am propus în PNL două variante: mergem și refacem coaliția pe dreapta și vă garantez că se poate, dar este mult de muncă. Ori putem să mergem în opoziție și reconstruim partidul. Așa cum suntem azi – și vedem mersul – dacă nu schimbăm nimic nu ne putem aștepta la un alt rezultat decât cel pe care îl vedem că se întâmplă pentru PNL în ultimul an și jumătate”.

Tudor Mușat: Mai este timp să se pună în aplicare una dintre cele două variante pe care le propuneți?

Florin Cîțu: „Cu siguranță este timp, doar trebuie să ne întâlnim la partid și să discutăm și să luăm o decizie, dacă ne interesează viitorul PNL”.

Tudor Mușat: Deci la partid, nu la Cotroceni? Direcția pare venită de la Cotroceni în momentul de față?

Florin Cîțu: „Eu zic că la partid este important să ne întâlnim și să discutăm, să vedem cum mergem mai departe și vă spun că PNL are soluții. […] Am reușit să reducem deficitul, să ne împrumutăm mai puțin și mult mai ieftin. Problema este această coabitare, care deja devine toxică pentru români, cu PSD, care face și aduce la aceste rezultate azi: avem o creștere economică mai mică decât în 2021 și 2022, o inflație mult mai mare și dobânzi mai mari și greve pe care nu le-am văzut nici măcar în acea perioadă”.

Tudor Mușat: Incompetența, șubrezenia sau lipsa de performanță a acestei coaliții sunt cauzate numai de componenta PSD?

Florin Cîțu: „Măsurile care au afectat negativ economia au venit de la PSD: Ordonanța 16/2022, care a introdus taxe, supraimpozitarea contractelor part-time, creșterea impozitelor la divindende, creșterea TVA în HoReCa – un sector pe care-l susținem pe de-o parte cu vouchere, pe de altă parte îl suprataxăm. Intervențiile cu bocancii în economie, plafonări de prețuri – toate acestea vin de la Ministerul Finanțelor, pe filiera PSD în coaliție. Unele dintre ele au fost aduse în partid și supuse la vot – eu am votat împotrivă, una-două persoane au votat împotrivă, iar restul le-au susținut, dar majoritatea nu au fost a duse în partid, ci decise la nivelul coaliției sau în guvern și au mers mai departe”.

Tudor Mușat: Asta înseamnă cu girul premierului Ciucă, președintele PNL, dacă au fost la nivel de lideri de coaliție, asta înțeleg, atunci domnul Ciucă și-a dat acordul. A strâns din dinți sau nu o fi strâns sau poate nici nu a înțeles despre ce este vorba și a zis „Da”.

Florin Cîțu: „Sunt sigur că atunci când o să fie întrebat la final, va explica de ce a acceptat acest lucru și de ce sunt aceste lucruri. Va trebuit să explice și partidului și electoratului”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Simion Hancescu: Președintele a sugerat să facem tot posibilul ca greva să înceteze. Nu noi decidem, ci oamenii | AUDIO