Festivalul de film din Berlin: „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, are premiera în secțiunea „Forum” (AUDIO)

Gazde bune pentru regizorii de film români, festivalurile internaționale recidivează.

Adrian Sitaru, realizatorul unor lungmetraje precum Domestic, Pescuit sportiv sau Din dragoste, cu cele mai bune intenții își lansează cel mai recent film în Berlin.

Ilegitim spune povestea de dragoste dintre doi frați și îi urmărește consecințele.

A fost selectat în secțiunea Forum, cea mai îndrăzneață a festivalului berlinez.

 

E vorba de un film independent: “Au venit oamenii cu bani de-acasă, a fost un experiment pentru mine și pentru ceilalți, fiind făcut altfel decît se fac filmele”, a spus Adrian Sitaru la Europa FM.

Ilegitim va intra pe ecranele din România “undeva în martie”, adaugă regizorul: “M-am dus într-o zonă mai grea (și mai reală, pînă la urmă). Nu atît incestul m-a fascinat, ci, pînă la urmă, ipocrizia și un fel de prejudecată a noastră, a tuturor, despre ce înseamnă o poveste de dragoste imposibilă”.

Berlinale Forum este secțiunea experimentală, de avangardă, a festivalului din capitala Germaniei.

Adrian Sitaru recunoaște că și-a dorit să facă “un film altfel: fără un scenariu, fără să trag duble – să fie și mai adevărat genul ăsta, realismul observațional. Am încercat să influențez cît mai puțin deciziile personajelor”.

Cum mai toată lumea se aștepta însă din partea lui Adrian Sitaru la un alt film anul acesta – Fixeur e titlul lui – Filip Standavid l-a întrebat pe regizorul român de unde-a scos noul lungmetraj:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc luna viitoare, în perioada 11-21 februarie 2016.

Din distribuția filmului Ilegitim fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu și Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Ilegitim este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, după Pescuit sportiv (2008), Din dragoste, cu cele mai bune intenţii (2011) și Domestic (2012), producții care au cîștigat distincții importante în circuitul festivalier.

Regizorul semnează şi cîteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: Valuri (2007), Lord (2009), Colivia (2010), Chefu’ (2012), Artă (2014), Excursie (2014).

Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe experimentele avangardiste, pe eseuri sau reportaje politice sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS