Epidemia de gripă a făcut încă o victimă. Bilanț în continuă creştere

Gripa a provocat deja al 73-lea deces din această iarnă.

Cea mai recentă victimă este o femeie de 58 de ani din județul Hunedoara.

Ea a murit sîmbătă, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Femeia nu era vaccinată antigripal.

Datele oficiale arată că numai în ultima săptămână 19 oameni au murit în România din cauza gripei.

Nici măcar unul nu era vaccinat.

Vaccinarea este singura metodă eficace de a ocoli boala.

Așa a declarat, într-o conferință de presă, directorul Institutului de Boli Infecţioase“Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat cît de gravă este problema gripei în prezent, doctorul Streinu-Cercel a răspuns: “Atîta timp cît este în circulaţie, e gravă. Cert este că e sezon de gripă.

În week-end-ul trecut, la <<Balş>> au fost 308 cazuri de gripă prezentate, de vineri pînă luni dimineaţa, vă daţi seama ce înseamnă asta. Şi circa o treime dintre ele au necesitat internare.

Potrivit doctorului Streinu-Cercel, cel mai grav afectate sunt persoanele care suferă deja de diabet, care au hipertensiune arterială sau cardiopatie ischemică și cele cu accidente vasculare antecedente și cu obezitate.

Gripa omoară, de aceea se face program de imunizare.  Singura modalitate de intervenţie este vaccinarea. Şi acum: gripa nu o să iasă din circulaţie diseară sau mîine dimineaţă. Ţineţi cont că are o perioadă de incubaţie foarte interesantă: între trei ore şi trei zile. (…) Du-te şi te vaccinează!”, a spus medicul bucureștean.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS