Confidenţialitate

Elena Lasconi: „România se schimbă dacă schimbăm clasa politică” | VIDEO

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, a fost invitata Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Ce spune Elena Lasconi despre candidatura la alegerile europarlamentare din 2024 și care este motivul din spate, dar și ce va face după candidatură: „Lăsați-mă să mi le decantez. E evident că aici am sufletul”.

Ioana Ene Dogioiu: USR a anunțat că veți deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare, ceea ce presupune că veți părăsi Câmpulung.

Elena Lasconi: „Asta rămâne de văzut. Eu mă bucur că oamenii faptelor au parte de recunoaștere, asta este un lucru grozav. Și să fii primul pe lista de europarlamentare mi se pare că asta spune ceva despre ceea ce cred și colegii mei despre mine”.

„România se schimbă dacă schimbăm clasa politică”

Ioana Ene Dogioiu: De ce candidați, mai ales dacă spuneți că rămâne de văzut?

Elena Lasconi: „În primul rând pentru că fondurile europene sunt foarte importante pentru țara noastră și pentru Câmpulung. În cei trei ani de când sunt primar tot ce am făcut am făcut pentru Câmpulung și credeți-mă chiar iubesc orașul acesta cu toată ființa mea”.

„Am spus-o și am s-o repet: România nu se schimbă așa cu un om sau cu doi oameni sau cu trei oameni. România se schimbă dacă schimbăm clasa politică și eu de asta nu am mai vrut să stau spectator, de asta am intrat în politică pentru a schimba oamenii care se află pe scena politică care pe mine m-au dezamăgit și continuă să mă dezamăgească profund”, a adăugat Elena Lasconi.

„Genul acela de politician pe care îl știți și dumneavoastră, care face doar pentru el, pentru propriile interese și în rest nu contează absolut nimic”, a mai spus Elena Lasconi.

„Eu sunt pe lista de europarlamentare și o să candidez și o să mă duc în campanie electorală și cred că este o cale bună pentru România”

Ioana Ene Dogioiu: Întrebarea rămâne: de ce prima pe listă? Doar veți tracta lista pentru ca apoi să vă retrageți?

Elena Lasconi: „O să mă gândesc la asta. În primul rând, pentru că sunt cele mai importante alegeri din punctul meu de vedere, sunt primele de anul viitor. Anul viitor o să fie un an maraton electoral și aceste alegeri dau tonul și cred că e important pentru țară. Înainte de toate sunt româncă și-mi iubesc țara și vreau să se întâmple lucruri bune aici. Și doar dacă schimbăm clasa politică – încă o dată subliniez asta, pentru că este foarte important”.

Ioana Ene Dogoiu: Omul care se va duce să vă voteze pe dumneavoastră, pentru că are încredere în dumneavoastră pentru că ați reușit indubitabil, pe cifre, la Câmpulung, se va trezi că poate dacă nu veți ajunge acolo, vă veți retrage pentru a păstra Primăria Câmpulung va constata că a votat pe cineva și în locul acelui cineva poate ajunge oricine în Parlamentul European – poate ajunge cineva de la PMP, pentru că veți candida în tandem…

Elena Lasconi: „Este foarte departe ce o să se întâmple la alegerile europarlamentare. Și de ce fac asta? Pentru că eu am încredere în colegii mei, îi cunosc mai bine pe colegii mei și știu că sunt oameni de calitate. Poate că unii dintre ei nu reușesc să se lase văzuți într-un fel și probabil că stilul acesta al meu de a fi naturală, autentică de a spue lucrurilor pe nume, de a fi pătimașă poate că asta mă diferențiază major de colegii mei. Dar eu nu aș fi în USR dacă nu aș crede în ei. Deci chiar cred foarte mult în ei și indiferent cine va fi dintre colegii mei va fi o alegere bună, dar că v-am spus vorbim presupuneri. Eu sunt pe lista de europarlamentare și da, o să candidez și da, o să mă duc în campanie electorală și da, cred că este o cale bună pentru România”.

Elena Lasconi, despre o posibilă candidatură la prezidențiale

Ioana Ene Dogioiu: Au apărut comentarii cum că această candidatură la europarlamentare ar fi un prim pas pentru o altă candidatură, la prezidențiale. V-ați gândit la așa ceva?

Elena Lasconi: „Vă dați seama ce maraton ar trebui să fie la anul, du-te Lasconi în campanie pe europarlamentare, hai să mai facem și una pe locale, hai să mai facem și una pe prezidențiale sau cum? Așa zic oamenii? Nu știu… Nu m-am gândit, nu am luat în calcul asta. Eu nu mi-am dorit decât să fac bine pentru Câmpulung și pentru țară și m-am săturat să văd cum se golește țara de români și nu mai pot să suport chestia asta și mă doare sufletul și încerc să fac ceva, concret”.

„Este evident că aici am sufletul”

Ioana Ene Dogioiu: Dacă vom purta discuția asta peste doi ani, să zicem, va fi cu europarlamentarul Lasconi sau cu primărița Lasconi?

Elena Lasconi: „Va fi ori cu europarlamentarul, ori cu primărița, ori cu o primăriță europarlamentar”.

Ioana Ene Dogioiu: Nu există așa ceva, până la urmă tot va trebui să decideți.

Elena Lasconi: „Lăsați-mă să mi le decantez. E evident că aici am sufletul. E evident…”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Ioana Ene Dogioiu și Elena Lasconi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Mediului, la Europa FM, despre SUMAL 2.0 și modificările aduse la Codul Silvic. „Introducem măsura complementară a confiscării autovehiculului cu care se fură masă lemnoasă” | VIDEO