Sorin Dragomir

Locul şi data naşterii

Slobozia, cu vreo trei luni înainte de cutremurul din ’77.

Când şi cum ai intrat în echipa Europa FM?

Era 2007, lucram la BBC World Service. Andrada Burdalescu m-a contactat și mi-a propus să prezint Jurnalul de prânz Europa FM. Ne-am întâlnit, am discutat și am știut instantaneu că raspunsul meu va fi da.

Cum te-ai îndrăgostit de radio?

Ascultându-l.

Ce te menţine îndrăgostit de radio?

Oamenii cu care lucrez.

Care este lucrul preferat la emisiunea pe care o prezinţi?

Dacă vorbim de știri, îmi place că știrile noastre sunt echilibrate și lipsite de emoții personale. Dacă vorbim despre LUMEA EUROPA FM, iubesc faptul că reușim să păstrăm vie frumusețea unui produs radio pe cale de dispariție – reportajul. E o lume fabuloasă care ți se deschide în fiecare emisiune, trebuie doar să închizi ochii și să îți imaginezi oameni și locuri. E mult mai tare decât orice reportaj tv pentru că nimic nu poate depăși ceea ce mintea ta poate imagina.

Ce te face fericit?

Soarele și marea. Dar când spun soare și mare mă gândesc la o plajă pustie, fără megafoane, fără gălăgie. Ok, un beach-bar se acceptă, dar să fie din lemn neprelucrat.

Ce te sperie?

Faptul că dacă aș răspunde sincer la această întrebarea, răspunsul ar putea fi folosit împotriva mea. Glumesc. Nu m-am gândit niciodată foarte serios la chestia asta. Cu siguranță îmi e teamă de tot ceea ce este legat de starea de sănătate sau că li s-ar putea întâmpla ceva rău oamenilor pe care îi iubesc.

Un lucru important pe care l-ai învăţat

Am învățat că trebuie să ai încredere în instinct, chiar dacă vei fi în dezacord cu ceilalți și am mai învățat că nu trebuie să te lași influențat de nimeni și nimic în viață, dar mai ales când vine vorba de știri.

O persoană (publică sau nu) pe care o admiri şi de ce

Știu că sună foarte arogant, dar nu admir pe nimeni. Dacă însă trebuie neapărat să dau un nume, spun Charles Darwin. Ah, și mi-ar fi plăcut să inventez eu Facebook-ul. Sau măcar Twitter.

Când nu fac radio…

Pictez.

Dacă aş avea mai mult timp …

Aș picta mult mai mult și poate mult mai bine.

Dacă m-aş defini printr-o melodie …

The Pogues – Summer in Siam.