Confidenţialitate

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al CJ Vaslui

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Prefectul județului a semnat ordinul prin care Buzatu, aflat în arest preventiv pentru 30 de zile, nu mai poate să-și exercite atribuțiile.

Prefectul Vasluiului, Daniel Onofrei, a semnat, marți după-amiază, ordinul de suspendare din funcția de președinte al Consiliului Județean a lui Dumitru Buzatu.
Asta după ce Tribunalul Vaslui a trimis Instituției Prefectului o notificare prin care a adus la cunoștință admiterea propunerii procurorului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru Buzatu.

Iar potrivit prefecturii, în aceste condiții au fost întrunite prevederile legale și procedurile stipulate în Codul administrativ pentru decizia suspendării prin ordin de prefect.

Instituția Prefectului transmite că o contestație la decizia magistraților nu va afecta actul de suspendare emis și că odată arestat preventiv, Buzatu nu mai poate să-și exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean.

Locul său va fi luat de vicepreședintele Ciprian Trifan, care încă din 2020 a fost desemnat de plenul Consiliului Județean să aibă atribuții de președinte, atunci când se impune acest lucru.

El va rămâne în funcție până la o decizie finală a instanțelor de judecată în privința lui Buzatu sau până la alegerile locale de anul viitor.

Dumitru Buzatu este acuzat de luare de mită și a fost arestat preventiv într-un dosar al DNA Iași, în urma unui flagrant.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Percheziții la o casă din Predeal în urma unor suspiciuni de fraudă cu bani pentru cetățenii ucraineni | AUDIO