Confidenţialitate

Dumitru Buzatu era la o partidă de pescuit când fost prins în flagrant de DNA

Dumitru Buzatu era la o partidă de pescuit când fost prins în flagrant de procurori. Șeful Consiliului Județean Vaslui, proaspăt exclus din PSD, ar fi urmat să primească o mită de 250.000 de euro de la un om de afaceri pentru acordarea cu dedicație a unui contract.

Flagrantul organizat pentru prinderea lui Dumitru Buzatu cu o mită de 1,25 de milioane de lei ar fi fost organizat la denunțul lui Emil Savin, un influent om de afaceri din zona Moldovei și care mult timp i-a fost apropiat lui Buzatu, potrivit unor surse citate de ziarul Liberatea.

Între cei doi s-ar fi iscat un conflict, iar în cele din urma șeful Consiliului Județean i-a cerut mită lui Savin, zis și Farmazon sau regele asfaltului.

Un apropiat al omului de afaceri a declarat de asemenea că Emil Savin l-a chemat pe Buzatu la pescuit la o bază piscicolă pe care o deține pe Valea Prutului. La plecare a primit și banii, sute de bancnote de 500 de lei. Tot flagrantul a fost susținut și de un alt om de afaceri din Cluj, asociat al lui Emil Savin, mai scrie Libertatea.

Conflictul dintre Emil Savin și Dumitru Buzatu ar fi pornit de la ultimul mare contract de achiziții câștigat de firma omului de afaceri, construcția unui drum de 83 de kilometri în zona Bârladului.

Averea lui Buzatu

Dumitru Buzatu a fost ales deputat pentru prima oară în anul 1992. Din 2012 este președinte al Consiliului Județean Vaslui.

În timp a strâns o avere importantă. În declarația sa de avere, Dumitru Buzatu menționează nouă terenuri forestiere și agricole, cinci case, dintre care una de peste 500 de metri pătrati, o șalupă, o rulotă, două mașini considerate de colecție, dar și venituri de aproape 30.000 de lei pe lună, o parte din pensia specială de fost parlamentar.

În spațiul public există suspiciuni cu privire la felul în care Dumitru Buzatu și-a construit averea.