Dr. Mihai Craiu: Riscurile sunt mai mici pentru copii, dar acest lucru nu înseamnă că ei nu trebuie să respecte regulile | AUDIO

Școlile pot fi deschise, deoarece coronavirusul s-a dovedit, peste tot în lume, că este mai puțin agresiv pentru copiii. În Statele Unite, de exemplu, pandemia de gripă obișnuită de acum 11 ani a provocat mai multe decese în rândul celor mici decât COVID-19 – a spus în Deșteptarea de Vară, Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului din București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Riscurile sunt mai mici pentru copii, dar acest lucru nu înseamnă că ei nu trebuie să respecte regulile care ne țin la distanță de coronavirus. Și școlile trebuie să acorde o atenție sporită igienei – spune medicul Mihai Craiu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că, într-un an obișnuit, un copil petrece între 1000 și 1200 de ore la școală și niciun părinte, oricât de bine pregătit ar fi nu poate suplini rolul tuturor profesorilor.Așa că îi îndeamnă pe cei care încă au dubii dacă să îi trimită sau nu cei mici la școală, să se gândească la ce au de pierdut copiii lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS