Confidenţialitate

Dosarul „Fabrica de Vise”: Un polițist de la IPJ Iași, reținut pentru 24 de ore după ce s-a aflat că ar fi ajutat la ambalarea substanțelor | AUDIO

Noi detalii în dosarul „Fabrica de Vise” în care mai multe persoane sunt bănuite că vindeau, inclusiv către minori, produse cu posibil efect psihoactiv în dispozitive de vapat și dulciuri. Un polițist din Iași este bănuit că ajuta la ambalarea substanțelor. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din rețeaua organizată care se ocupa cu producerea și distribuirea produselor care conțineau substanțe cu posibil efect psihoactiv făcea parte și un polițist. Poliția Română confirmă că este vorba despre un angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, care a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Agentul de poliție este bănuit că ajuta la ambalarea respectivelor produse.

Acestea, printre care prăjituri, jeleuri, drajeuri și dispozitive de vapat, erau vândute inclusiv către minori potrivit procurorilor. Conțineau derivați chimici, cum este hexahydrocannabinol, obținut din canabis – o substanță ce produce efecte psihoactive, cum ar fi stări de euforie și halucinații, dar și probleme medicale. În acest moment, substanța nu este interzisă în România.

În total au fost reținute 28 de persoane, iar la percheziții au fost ridicate peste 80 de mii de produse de vapat, 3.200 de acadele și multe cutii și borcane cu prăjituri.

De asemenea, la fabrica din comuna Miroslava, unde erau fabricate o parte din aceste produse, anchetatorii estimează că au fost investite peste 5 milioane de euro, dintre care peste 1,2 milioane în aparatură modernă.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Percheziții miercuri dimineață la Spitalul „Marius Nasta” după ce mai mulți medici ar fi cerut mită pentru operații | AUDIO