Confidenţialitate

Dosarul „Caracal”: Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare | AUDIO

Tribunalul Olt l-a condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare în dosarul „Caracal” . Este acuzat că a ucis-o pe adolescenta Alexandra Măceșanu, acum trei ani. Bărbatul este acuzat pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni și în cazul dispariţiei Luizei Melencu. Decizia nu este definitivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La mai bine de trei ani de când Alexandra Măceşanu, adolescenta de 15 ani din Olt, a sunat disperată la 112, spunând că a fost răpită, magistrații l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare pentru că a ucis-o pe fată și pe Luiza Melencu, o altă adolescentă care a dispărut din Caracal înaintea Alexandrei.

Pedepsele cumulate pentru toate infracțiuniile pentru care a fost găsit vinovat Gheorghe Dincă ajung la 108 ani de închisoare.

Judecătorii au decis și acordarea unor daune de 100.000 euro în favoarea familiei Luizei Melencu.

Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Dincă, acuzat de viol asupra Luizei Melencu, a fost condamnat și el la 7 ani de închisoare cu executare.

La ultimul termen, procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, le-a cerut judecătorilor să-l condamne pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare. Ar fi pedeapsa maximă pe care acesta ar putea să o primească, dat fiind că se apropie de 70 de ani.

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Potrivit Hotnews, și avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său, arătând că „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rechizitoriul DIICOT în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă își transformase locuința într-o închisoare, cu geamuri astupate și pat de fier cu lanț