Dorina Lazăr, demisă de la Teatrul Odeon: „Cel mult să mă cocoșez de la bătrânețe, dar pentru un post…”

Dorina Lazăr a părăsit funcţia de director al Teatrului Odeon, miercuri, şi a fost înlocuită în regim de interimat de Dumitru Cristian Şofron.

Cunoscutei actrițe i-a încetat contractul „ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale„, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

Actriţa a declarat agenției de știri news.ro că nu ştie despre ce clauze este vorba şi că desfide pe oricine şi-ar închipui că şi-a însuşit vreo sumă din banii instituţiei teatrale.

Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza unui raport al Corpului de Control al Primarului General, care a vizat, printre altele, aspectele organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale.

Sunt siderată. A venit un curier de la Primărie care mi-a adus o hârtie prin care am fost demisă din 24 august.

Eu din 24 şi până astăzi am semnat o grămadă de acte. Ele sunt semnate ilegal, probabil, acum.

Nu ştiu despre ce clauze este vorba, pentru că nu am acces la referat. Am dat telefon la Primărie şi nu îmi răspunde nimeni”, a spus Dorina Lazăr.

Acum patru zile am primit o hârtie de la Primărie că îmi reconsfinţeşte contractul de muncă şi azi am primit că mi-l anulează”, a adăugat ea.

Actriţa a adăugat că în urma refuzului ei de a tăia din bugetul teatrului, discutat în primăvară, un consilier de la primărie i-a spus să îşi caute un alt loc de muncă, discuţie în urma căreia Corpul de Control a făcut un raport privind instituţia teatrală.

Dorina Lazăr a cerut ca documentul să fie trimis Curții de Conturi.

La mine la teatru, în urma refuzului meu de a tăia din buget, cînd s-a discutat bugetul în primăvară – un buget care era foarte echilibrat şi care nu prevedea nimic în plus faţă de ceea ce era necesar -, un domn consilier mi-a spus la telefon, cînd l-am întrebat ce mi se întîmplă dacă nu modific bugetul: «Vă căutaţi alt loc de muncă».

Şi în două ore am avut aici Corpul de Control al primarului, care a stat vreo 10 zile, a făcut un raport şi…

Dar eu am rugat ca raportul să fie trimis la Curtea de Conturi. Eu sper să vină Curtea de Conturi şi să facă controlul cel adevărat”, a mai spus Dorina Lazăr.

În luna mai, Primăria Capitalei a anunţat că va oferi Teatrului Odeon un alt spaţiu pentru depozitarea decorurilor şi a atelierelor, pînă atunci instituția putînd rămîne într-un spaţiu din Calea Giuleşti.

”Eu cred că are legătură (demiterea, n.r.) cu o atitudine pe care e foarte târziu la 77 de ani să o adopţi, aceea de a pupa mîini.

Am trăit într-un fel toată viaţa, mi-e greu acum, spre sfârşit… Cel mult să mă cocoşez de la bătrîneţe, dar aşa, numai pentru post…

Desfid pe oricine şi-ar închipui că am luat vreun leu din banii teatrului sau că am dirijat altfel decât era logic şi legal”, a mai spus actrița.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS