Discuții Dăncilă-Tăriceanu: fără amnistie și grațiere. Restructurarea Guvernului întîrzie

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat mai bine de două ore despre soarta coaliției de guvernare.

O nouă întîlnire va avea loc săptăm#na viitoare.

PSD transmite că cei doi au stabilit să respingă proiectul de lege privind amnistia și grațierea.

Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atît componenta politică a alianței, căt și pe cea guvernamentală.

Am abordat tema funcțiilor vacante în Guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea.

În săptămîna care urmează ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

ALDE a cerut insistent o restructurare a Executivului și un nou program de guvernare.

Întrevederea reprezintă a doua încercare de discuție, după ce Viorica Dăncilă a lipsit de la întrevederea de luni a coaliției.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat anterior că Guvernul funcționează din inerție și că nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România, formațiunea fostului premier Victor Ponta.

ALDE va stabili în septembrie dacă iese sau nu de la guvernare.

Formațiunea insistă că ar fi necesară co „restructurare de amploare a Executivului”.

Formațiunea propune reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS