Confidenţialitate

Directorul ASSMB, arestat preventiv pentru luare de mită | AUDIO

Directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București, Cristian Plută, a fost arestat preventiv pentru luare de mită după ce în cursul zilei de marți, 19 septembrie 2023, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită. E acuzat că a primit 20.000 de euro de la actualul manager al Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu care a obținut numirea sa la conducerea unității medicale. Și acesta din urmă a fost reținut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La o zi după ce procurorii DNA au făcut percheziții la Administrația Spitalelor din București, mai multe persoane au fost reținute, în frunte cu directorul adjunct al instituției, Cristian Plută, spun surse judiciare citate de Agerpres.

Cristian Plută e acuzat de procurorii DNA că a luat 20 de mii de euro mită de la George Mirel Cristescu, pentru a interveni la Primăria Capitalei astfel încât acesta să devină manager al Spitalului Colentina.

Aceleași surse mai spun că directorul adjunct al Administrației Spitalelor ar fi acceptat 5 la sută din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câștige licitații organizate de instituție.

Astfel, în perioada 28 august-3 septembrie, ar fi primit de la reprezentantul unei firme de construcții, Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, peste 300 de mii de lei, bani care reprezentau 5 la sută din valoarea unor contracte de reabilitare și modernizare a spitalelor pe care ASSMB le încheiase cu firma respectivă. Atât reprezentantul firmei de construcții, cât și intermediarul au fost reținuți, iar o altă persoană este cercetată sub control judiciar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Grav accident pe A1 marți dimineața, sens București-Pitești, soldat cu 5 morți | AUDIO