Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Untură de bursuc, găsită la Chișinău într-un sac diplomatic venit de la Moscova

Anchetă mai puțin obișnuită în R. Moldova, după ce într-o mașină ce aparține Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost găsită grăsime de bursuc, care era pusă într-un sac diplomatic sigilat.

Premierul moldovean interimar, Aureliu Ciocoi a anunțat că acest caz este cercetat de organele de drept, deoarece în sacul sigilat trebuie să fie exclusiv scrisori, notificări sau acte, nicidecum alte obiecte, scrie TV8.md. Totul a fost descoperit pe 22 aprilie.

„Transportul acesta a fost autorizat pentru că revenea cineva din misiune (din Rusia) și urma să aducă lucrurile personale. Revenind din misiune acest lucru se acceptă. Colegii care revin din misiune sunt scutiți de toate taxele vamale la introducerea bunurilor personale înapoi în RM. Lucrul neplăcut însă cu această grăsime de bursuc este că a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. Și noi am rămas perplecși când am văzut ce s-a trimis de la Moscova pentru cineva de la Chișinău în sacul diplomatic care este sigilat și sigiliul se rupe exclusiv în Cancelaria Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a explicat premierul interimar.

„Ministerul a solicitat explicații în acest sens, dar încă nu știu dacă s-a răspuns. Trebuie să fie explicația colegului care a transmis acest pachet. Recunosc că m-a umflat râsul când am aflat”, a adăugat Aureliu Ciocoi.

Untura de bursuc găsită în sacul diplomatic venit de la Moscova avea o greutate totală de 750 grame și valora aproximativ 20 de euro, a spus ministerul de externe de la Chișinău. Aceasta a fost cumpărată de de un colaborator al ambasadei, fiind destinată unui membru de familie, scrie Unimedia.

Pachetul respectiv a fost autorizat de către șeful misiunii diplomatice cu titlu de excepție din considerente umanitare, a adăugat ministerul de Externe de la Chișinău. 

Sursa foto: Facebook

Vlad și George au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.