Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un producător chinez de vehicule electrice va lansa în 2024 o mașină zburătoare care va putea fi condusă și pe șosele

Producătorul chinez auto Xpeng a dat publicității câteva informații și un clip video al unei mașini zburătoare, care va putea fi utilizat și terestru. Mașina nu poate fi comandată încă, iar compania a adăugat că design-ul final se poate schimba până la lansarea oficială, planificată peste trei ani, scrie Biziday

Mașina are uși laterale care se deschid în sus, dar nu pentru pasageri ci pentru a expanda două rotoare pliabile care transformă mașina într-un elicopter. Nu este clar cât de greu va fi vehiculul și nici de câtă energie electrică va avea nevoie pentru a putea zbura sau pentru a merge pe șosea. Compania a dat însă asigurări că va dispune de mai multe măsuri de siguranță, inclusiv de parașute. 

Vehiculele electrice cu decolare și aterizare verticală au stârnit mult interes din partea producătorilor de automobile și a start-up-urilor. Cu toate acestea, există o serie de provocări pentru ca aceste vehicule să fie utilizate pe scară largă, inclusiv legate de reglementarea zborului, a culoarelor aeriene, dar și de siguranță.

Sursa foto: CNBC

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.