Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Radiațiile de la antene nu există, zice ANCOM, dar angajații de la ADP Sector 1 iau spor de antenă de 15%

Unele sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă sunt acordate pentru motive închipuite. Și avem un exemplu din Sectorul 1 al Capitalei. 

Nu demult, am relatat despre intenția primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand, de a transforma în școală sediul actual al Administrației Domeniului Public, o clădire frumoasă de lângă Casa Presei Libere.

Cu această ocazie, am aflat și că angajații ADP primesc un așa numit spor de antenă, de 15% din salariu, deoarece se află la câteva sute de metri de Casa Presei, iar pe acoperișul acesteia, la etajul 20, se află antene.

Dar, la solicitarea Primăriei Sectorului 1, pe 8 martie, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (A.N.C.O.M.) a făcut măsurători în sediul ADP unde sunt atacați angajații cu radiații de la antene și a constatat că nivelul radiațiilor este de … de 1379 de ori mai mic decât nivelul de referință

E de presupus, acum, că acest spor acordat ilegal va fi anulat, și ar mai putea însemna și că sediul A.D.P., aflat în fostele grajduri regale, ar putea să devină școală vocațională, așa cum își propunea Primăria Sectorului 1. În urmă cu câteva săptămâni, consilierul USR-PLUS Remus Șerban a explicat la Europa FM că proiectul a fost pus pe pauză tocmai pentru a afla dacă nivelul radiațiilor ar pune în pericol sănătatea copiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Angajații ADP au spus că încasează un spor de antenă pentru că ar fi niște radiații de la antenele situate pe Casa Presei Libere. Am zis că este mult mai bine ca să nu existe dubii sau discuții, să așteptăm un răspuns oficial din partea ANCOM. Așa că așteptăm acest răspuns și apoi vom propune proiectul Consiliului Local pentru a-l vota. Vrem să fim siguri că acel mediu este propice desfășurării unor activități de către copii. Dacă e vorba de radiații de la antenele de pe Casa Presei, mai mult ca sigur renunțăm la acest demers.” 

Tot pe 8 martie, în curtea unui liceu din Nordul Bucureștiului, A.N.C.O.M. a măsurat un nivel de 493 de ori mai mic decât nivelul de referință. Cu mențiunea că viața nu le este pusă în pericol, liceeni și profesorii respectivi sunt expuși unui nivel mai mare de radiații decât angajații A.D.P.. Și nu primesc spor de antenă.

Cei aproape 100 de angajații ai A.D.P. Sector 1 iau sporul după ce, în urmă cu 5 ani, o companie privată a făcut măsurători în acest sens. În toți acești ani, A.N.C.O.M. nu a făcut măsurători proprii la sediul A.D.P.