Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Cea mai nouă teorie a conspirației susține că zăpada din Texas nu este reală

O nouă teorie a conspirației se răspândește pe TikTok după valul de frig polar care a paralizat sudul Statelor Unite săptămâna trecută. „Zăpada din Texas nu este reală”, susțin tot mai mulți tineri pe rețelele de socializare, potrivit publicației Insider.

Într-un clip postat pe TikTok, cineva „arde” un bulgăre de zăpadă cu un chibrit aprins. Când flacăra lovește zăpada, aceasta nu se topește – iar tinerii americani susțin că aceasta este o dovadă că nu este naturală.

De fapt, așa se întâmplă de fiecare dată când zăpada este pusă pe o flacără – se transformă din solid în formă gazoasă, printr-un proces numit sublimare.

În același timp, sintagma „Fake snow” (Zăpadă falsă) a ajuns în topul căutărilor pe Google, la fel ca și o falsă declarație care susținea că miliardarul Bill Gates este responsabil pentru „zăpada falsă” căzută în Texas.

Alții susțin că noul președintele Joe Biden a provocat cumva furtuna din Texas. 

De asemenea, o tânără a publicat o filmare pe TikTok în care încearcă să topească un bulgăre de zăpadă cu un uscător de păr, în spatele casei. „Nu se topește”, spune ea.

Sursa foto: Insider.com

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.