Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Cât călătoreau studenții cu trenul când aveau bilete gratuite

În 2019 au fost emise peste 11 milioane de bilete de tren gratuite pentru studenții din România. Procentual, asta înseamnă aproape 16 la sută din toate biletele de tren din anul respectiv. Dacă vreți și alt termen de comparație, gândiți-vă că în România mai circulă vagoane care au compartimente cu 8 locuri. Ei bine, cel puțin un loc dintr-un astfel de compartiment ar fi ocupat de un student.

Făcând o medie, fiecare student, masterand sau doctorand la zi din România a achiziționat – sau ar fi achiziționat – în 2019 aproape 23 de bilete gratuite. Asta ar insemna 11 călătorii dus-intors. Motiv pentru care vă întrebăm, dumneavoastră de câte ori mergeați cu trenul pe an, până să vină pandemia?

Pare că studenții au profitat din plin de gratuitatea care le-a fost acordată în 2017. Dar acum, sincer, cine nu ar fi făcut-o? Și până la urmă, problema se poate pune și invers: restul populației României nu merge cumva prea puțin cu trenul, din cauza biletelor scumpe, mizeriei și întârzierilor frecvente?

Ascultați un reportaj de Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.