DEȘTEPTAREA: Avioanele militare Spartan, secții ATI cu aripi pentru pacienții cu Covid-19

Luni, 11 ianuarie, la terapie intensivă erau internați 1.083 de pacienți cu Covid-19. La jumătatea lunii decembrie, la ATI erau internați 1.299 de pacienți. La nivel național, scăderea este una importantă.

Dar distribuția bolnavilor nu este, desigur, uniformă, așa că în mai multe orașe spitalele fac față cu greu numărului mare de îmbolnăviri.

Uneori, singurul pat de ATI liber se află la câteva sute de kilometri și, nu de puține ori, a fost nevoie ca pacienții să fie transportați cu avioane militare Spartan.

O astfel de operațiune presupune eforturi logistice uriașe și, pe lângă piloți și medici, în spatele fiecărei misiuni se mai află zeci de tehnicieni, operatori radar, pompieri și nu numai.

Pentru aceste zboruri, avioanele Spartan sunt echipate ca niște secții ATI. Dar când se apelează la această soluție, e dovada faptului că sistemul medical se află în dificultate.

Victor Marin a văzut ce presupune o astfel de misiune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.