Confidenţialitate

Der Spiegel: Germania va trimite Ucrainei tancuri Leopard 2

Germania va trimite Ucrainei tancuri Leopard 2. Potrivit publicației germane Der Spiegel, cel puțin o companie de Leopard 2A6 este implicată. Alți aliați, printre care și cei din Scandinavia, doresc să livreze Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2. Guvernul german vrea să acorde permisiunea de export pentru acest tip de tancuri care se află și în posesia altor state, cum ar fi Polonia.

Marți după-amiază, mai multe publicații americane au scris că oficialii Statelor Unite ale Americii iau în considerare să livreze în număr mare Ucrainei tancuri Abrams. De asemenea, și franța ia în considerare trimiterea de tancuri de luptă către Ucraina.

Decizia oficialilor germani a fost precedată de consultări intense derulate pe mai multe zile cu aliații săi, în special cu oficialii de la Washington.

Scholz a subliniat că ar fi dorit încă de la început să livreze tancuri de luptă, însă doar alături de alte națiuni, cum ar fi SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Der Spiegel: Polonia a solicitat Germaniei o licență de export pentru livrarea de tancuri Leopard către Ucraina