Deputații i-au ridicat imunitatea lui Adrian Gurzău

Camera Deputaților a aprobat cererea DNA privind ridicarea imunității lui Adrian Gurzău, de la PMP.

Acesta riscă să fie arestat pentru trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii de asigurări Carpatica.

Adrian Gurzău le-a cerut colegilor, în plen, să voteze împotriva cererii DNA, pe motiv că doar în libertate îşi poate pregăti apărarea.

El a adăugat că niciodată nu a votat pentru cererile de reţinere şi arestare trimise Parlamentului de procurori.

Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public.

Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii.

Printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a declarat deputatul PMP.

Suspiciunile

Adrian Gurzău este cercetat în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi deja Angela Toncescu şi Dan Hosu.

Potrivit procurorilor, Angela Toncescu ar fi încheiat anul trecut – în calitate de președintă a Consiliului de Administrație de la Carpatica, un contract de prestări servicii cu o firmă controlată de către deputat.

Valoarea înțelegerii a fost estimată la 270,000 de euro, plus TVA.

Contractul încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajaţi ai societăţii, care desfăşurau activităţi similare, la costuri mult mai scăzute”, susţin procurorii.

În schimb, Adrian Gurzău ar fi promis să influențeze mai mulți membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară: Angela Toncescu voia să grăbească procedura de avizare a sa în funcția de conducere de la Carpatica și încerca să nu fie sancţionată pentru nereguli anterioare.

Compania Carpatica se află în momentul de față în insolvență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS