Departamentul de Luptă Anti-Fraudă verifică mai multe afaceri care au implicat firma lui Dan Barna

Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă, organism subordonat Guvernului, verifică două dintre proiectele cu bani europeni care implică firma lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale.

„Instituția noastră desfășoară o acțiune de control cu privire la proiectul „Punți comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba.

De asemenea, Departamentul pentru lupta antifraudă efectuează verificări preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba, și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL.

În conformitate cu prevederile legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor”, se arată într-un comunicat al instituției.

În replică, Uniunea Salvați România a transmis, pe Facebook, că proiectele respective au mai fost verificate o dată și nu au fost găsite nereguli.

„USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene.

Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management, care nu au găsit nici un fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură.

Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare”, transmite Uniunea Salvați România.

“Orice verificare și reverificare a activității mele este binevenită.

Am fost și rămîn deschis și transparent, ca întotdeauna”, a declarat Dan Barna.

Portalul de investigații Rise Project a publicat marți un articol în care afirmă că multe dintre proiectele fostei firme a lui Dan Barna au eșuat.

Liderul USR este numit ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

În replică, liderul USR a sugerat că articolul are legătură cu candidatura sa la alegerile prezidențiale.

”Este cumva firesc, într-o campanie electorală, să existe genul ăsta de demersuri.

Am văzut că au ales doar cîteva dintre proiectele în care structurile de economie socială n-au rezistat după perioada de sustenabilitate.

Pot doar să spun că am fost transparent.

În cele două luni de verificare minuțioasă am avut ocazia să stau o oră de vorbă cu cei de la Rise. Nu e prima dată cînd se vorbește de activitatea mea anterioară intrării în politică”, a declarat Dan Barna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS