De ce poartă pacienții ochelari pe scaunul stomatologic?

În ultimii ani, toți pacienții care iau loc pe scaunul stomatologic al clinicilor medicale de top, așa cum sunt Clinicile Dr. Leahu, sunt nevoiți să poarte o pereche de ochelari de protecție. Totuși, la ce folosesc aceștia și de ce este indicat să fie folosiți pe perioada intervenției?

Tehnologia a evoluat extrem de mult în domeniul stomatologic și, pentru a studia întreaga cavitate bucală, medicii anului 2018 folosesc o lampă specială, care produce o lumină foarte puternică. Acesta este unul dintre motivele pentru care pacienții sunt sfătuiți să poarte o pereche de ochelari de protecție, pentru a-și feri ochii de lumina puternică. Expunerea îndelungată a ochilor la o sursă de lumină poate să creeze probleme celor cu ochii sensibili.

În plus, în cazul unui tratament precum igienizarea dentară, lichidul utilizat poate să sară și să ajungă în ochii celui tratat. Cu ajutorul ochelarilor, pacientul este ferit de orice eventuală neplăcere. Totodată, pacienții pot însă să vadă ce se întâmplă în jurul lor întrucât ochelarii au un strat special împotriva aburilor.

“Pe lângă lumina puternică și lichidele pe care le folosim, trebuie să specificăm faptul că și instrumentele utilizate sunt destul de grele și, mai ales, ascuțite. Ochelarii păstrează ochii pacientului în deplină siguranță”, a explicat Ionuț Leahu, CEO Clinicile Dr. Leahu.

“Tehnologia evoluează și atât medicii cât și pacienții trebuie să se adapteze la noile trenduri. Pentru noi, în cadrul Clinicilor Dr. Leahu, siguranța celor care ne cer ajutorul este prioritară. Trebuie să avem grijă de pacienții noștri din clipa în care pășesc pentru prima dată în clinică”, completează Ionuț Leahu.

Nu doar cei care primesc tratament poartă astfel de ochelari de protecție, ci și medicii care au grijă de pacienți. Iar motivele sunt aceleași ca și în rândul celor tratați: doctorii vor să-și protejeze și să-și ferească ochii.