Confidenţialitate

Danemarca trimite medici și asistenți pentru România în contextul combaterii pandemiei de COVID-19 | AUDIO

România primește noi ajutoare în lupta cu pandemia de coronavirus. O echipă formată din doi medici și 5 asistente din Danemarca a sosit, azi-noapte în România, iar, astăzi, vor mai veni încă un medic și o asistentă tot din această țară. Toți vor îngriji bolnavi de COVID internați la Institutul Matei Balș din Capitală.

Medicii și asistenții danezi vor lucra timp de 3 săptămâni la Institutul Matei Balș din București, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la sosirea acestora în țară.

„Vorbim de doi medici, cinci asistenți medicali la acest moment. Vor mai veni un medic și un asistent medical, iar la 11 zile se va face un schimb și va mai veni încă o echipă. Deci, în total, 22 de zile vor petrece la noi colegii din Danemarca. A fost o echipă antemergătoare de la Departamentul pentru Managementul Situațiilor de Urgență din Danemarca care a discutat cu Spitalul Balș și s-a stabilit că acolo va fi locul în care vor lucra”, a spus Raed Arafat.

Echipa este formată din experți în terapie intensivă care îi vor sprijini pe colegii români și pe pacienți în următoarele 3 săptămâni. Sperăm că în această perioadă vom vedea o îmbunătățire a situației astfel încât lucrurile să revină la normal, aici, în România, a spus Soren Jensen, ambasdorul Danemarcei în România.

Danemarca a ajutat țara noastră cu ventilatoare și concentratoare de oxigen pentru bolnavii de COVID. Ungaria, Polonia și Austria au preluat deja pacienți bolnavi, Italia și Germania ne trimit anticorpi monoclonali, Serbia și Elveția au donat medicamente, iar Republica Moldova a trimis personal medical în România.

Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Vasile Apostol: Spitalele din subordinea Primăriei București sunt pregătite în caz de avarie de căldură sau apă caldă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.