Cutremur resimțit în mai multe orașe și în București

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade Richter în zona Vrancea a fost resimțit cu puțin timp în urmă în București și în alte localități (Brăila, Brașov, Curtea de Argeș).

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pămîntului, seismul s-a produs miercuri, în jurul orei 01.20, la adîncimea de 100 de kilometri.

Agenția națională de presă, Agerpres, susține – citînd contul de twitter al aceleiași instituții – că intensitatea seismului ar fi fost de 5,6 grade.

Epicentrul ar fi fost localizat la 6 kilometri vest de localitatea vrînceană Nereju.

În Sibiu, Iași, Tulcea, Suceava, Galați, Craiova, Pașcani, Ploiești, Slatina și Bacău, potrivit ascultătorilor Europa FM, mișcarea telurică a fost de asemenea resimțită.

Cutremurul a fost resimțit puternic și în Republica Moldova.

ISU București îndeamnă la calm

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov a anunţat că nu a înregistrat apeluri din partea populaţiei.

Reprezentanţii ISU au transmis şi un apel la calm și au îndemnat cetățenii să nu părăsească imediat locuinţele.

Nu fugiţi pe scări şi nu utilizaţi liftul!” este îndemnul pompierilor.

Inspectoratul a trimis o echipă care să verifice situația de după cutremur din centrul istoric al Bucureștiului, zonă în care se află numeroase magazine, instituții, restaurante și cluburi – unele dintre ele, în clădiri cu risc seismic ridicat.

Pe 24 septembrie, un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc la ora 02.11.

Seismul din toamnă s-a produs în zona Vrancea, la o adîncime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi pe 31 mai 1990: 6,9 şi 6,4 grade Richter.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS