Cum sunt obţinute produsele bio?

Legumele și fructele sunt crescute pe soluri fertile bine irigate, fără niciun strop de îngrășământ chimic.

Astfel, legumele și fructele obținute sunt mai hidratate, au o consistență mai dură, aspect deosebit de apreciat de către medicii stomatologi care tot acuză ‘alimentația moale’ din ziua de azi.

De asemenea compoziția mineralelor, vitaminelor și substanțelor active din fructele și legumele bio este diferită față de cele din comerț, având mai multe vitamine și mai mulți antioxidanți.

Animalele de asemenea sunt crescute cu nutreț sau hrană specifică fără a primi vreun factor de creștere sau alte substanțe destinate dezvoltării sau producerii de lapte, ouă etc.

Așadar, atât carnea cât și restul produselor animale au o calitate net superioară celor obișnuite, fiind mult mai bogate în proteine de clasă superioară (esențiale pentru regenerarea celulară, luptă anticancer, creșterea imunității, căci anticorpii sunt lanțuri proteice) precum și în unele minerale (fier, calciu, magneziu etc).

Cerealele bio conțin conform studiilor mult mai puțin gluten, substanță responsabilă de multe alergii, un alt aspect important pentru sănătate.