Cum scapă femeile de pilozitatea excesivă (Audio)

Cristina Teacă a stat de vorbă cu medicul dermatolog Daniela Popoiu şi cosmeticiana Luiza Florea, încercând să găsească soluţii pentru femeile care se confruntă cu problema pilozităţii excesive.

Medicul dermatolog Daniela Popoiu şi cosmeticiana Luiza Florea explică la Europa FM cauzele apariţiei pilozităţii excesive şi vorbesc despre tratamentele la care putem apela pentru a rezolva această problemă.

Medicii folosesc termenul de hirsutism – adica o crestere excesivă la femei a părului din zonele caracteristice bărbaţilor. La nivelul feţei, spre exemplu.

Hirsutismul este o consecinţă a producţiei excesive a hormonului sexual masculin testosteron. La femei se produc în general cantităţi mici de testosteron la nivelul ovarelor şi glandelor suprarenale.

O femeie diagnosticată cu hirsutism va avea o pilozitate bogată la nivelul buzei superioare, obrajilor, perciunilor, porţiunii superioare a spatelui, gâtului, pieptului, coapselor şi al abdomenului.

Un medic poate stabili cauza pilozitatii la femei, prin teste de sânge şi urină.

Medicul dermatolog Daniela Popoiu spune la Europa FM că femeile cu pilozitate ori suferă de vreo afecţiune a unor glande – ovare sau suprarenale – ori au moştenit problema de la părinţi:

Pentru a evita ca această problemă să apară în urma unui tratament administrat pentru a scăpa de kilogramele în plus, medicii recomandă ca scăderea în greutate să nu fie încercată prin utilizarea medicamentelor pe bază de hormoni sexuali masculini.

Medicul dermatolog Daniela Popoiu recomandă tratamente dermato-cosmetice pentru femeile cu hirsutism.

Ceara sau cremele epilatoare sunt utilizate pentru îndepărtarea părului nedorit, dar aceste produse trebuie utilizate cu grijă, pentru că ele pot irita pielea.

Laserul este o soluţie eficientă pentru îndepărtarea părului nedorit. El distruge foliculii aflaţi în fază activă la momentul tratamentului.

Luiza Florea, managerul Veronique Beauty Center, vine cu o alternativă: epilarea cu lumină intens pulsată, procedeul fiind explicat în interviul audio.