Cronică de film: Autoportretul unei fete cuminți, de Ana Lungu

Cristiana are 30 de ani, a crescut într-o familie bună și se pregătește să-și dea doctoratul în seismologie.

Stă în vechiul apartament al familiei, își împarte timpul între prieteni și un amant însurat și-ar vrea să-și ia și-un cîine – nu de alta, dar și-a dorit unul de cînd era o copilă.

Autoportretul unei fete cuminți, de Ana Lungu, e premiera românească a săptămînii și – spune cronicarul nostru, Filip Standavid – unul dintre cele mai nereușite filme autohtone recente.

Lungmetrajul a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam.

Autoportretul unei fete cuminți a cîștigat Marele Premiu la festivalul“Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie, dar și premiul publicului la Bucharest IFF, precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

Premiere de gală în prezența echipei vor fi programate la Cinema Victoria din Cluj (vineri, 25 septembrie), Cinema Arta din Târgu Mureș (sâmbătă, 26 septembrie),  Librăria Habitus din Sibiu (duminică, 27 septembrie) și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe (luni, 28 septembrie).

Din distribuție fac parte părinții regizoarei, Dan și Magdalena Lungu, producătoarea Anca Puiu, dar și actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban și Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, și regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig și Eugen Gyemant.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare