Confidenţialitate

Criza de semiconductori va continua cel puţin până la jumătatea anului viitor, estimează producătorii auto | AUDIO

Restricțiile din Asia, unde sunt fabricați semiconductorii și de unde sunt aduși în toată lumea, au provocat probleme în aprovizionare.

Volkswagen, Ford și Toyota și-au redus activitatea. Experții au estimat pentru acest an că deficitul global de semiconductori va reduce producția cu peste 7 milioane de vehicule.

Anul acesta, grupul Renault va produce cu 500.000 de vehicule mai puţin din cauza penuriei de semiconductori. În medie, pe an, grupul vindea 3, 75 milioane de vehicule.

Criza va continua până la vară, apreciază directorul general de la Renault, Luca de Meo, transmite agenția Bloomberg.

În aceste condiţii, Renault a decis să dea prioritate producţiei de autoturisme cu o marjă de profit mai mare şi vehiculelor comerciale, pentru care cererea rămâne solidă.

În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group a fost de aproape 9 milioane de euro, în scădere cu 13 % față de anul trecut.

Marca Dacia a vândut în trimestrul trei peste 138.000 de vehicule, în scădere cu 11% faţă de perioada similară din 2020.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iorgu Ianuși

Citește și: Un coș cu alimente de sărbători va fi cu 20-25% mai scump față de anul trecut, transmite Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară