Cristian Tudor Popescu, despre șansele opoziției la europarlamentare: Deja se împarte pielea ursului din pădure

Sondajele de opinie care sugerează o erodare constantă a PSD ar trebui interpretate cu prudență, avertizează scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Dacă opoziția nu ajunge la unitate, va fi învinsă de PSD„, a spus domnul Popescu în cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM.

Ediția de luni a acestui program a fost consacrată apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, de pe 26 mai.

Listele celor mai mari formațiuni  – PSD și PNL – sînt încă în negociere. Dar Liviu Dragnea a anunțat deja că vrea să trimită “patrioți români” la Bruxelles, care să apere, în cuvintele sale, “colțul de lume pe care ni l-a lăsat Dumnezeu”.

Cristian Tudor Popescu a adus aminte de disensiunile din anul 2000 dintre partidele care formaseră Convenția Democrată și de ascensiunea de-atunci a PRM pe fondul scindării Opoziției: Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidențială, pe care a pierdut-o în favoarea lui Ion Iliescu.

Am simțit că va urca – în vidul ăla – Corneliu Vadim Tudor. Era exact ce se-ntîmplă acum: discursul lui Corneliu Vadim Tudor este proto-discursul pe care-l auzim acum. Este strămoșul discursului lui Dragnea.

Vadim Tudor nu avea structurile PSD-ului de astăzi, însă avea oratoria, care era exact asta – <<Românii, neromânii, Sus Patria, Jos Mafia (mafia pe care o definesc eu), iar mafioții și, în general, neromânii trebuie să fie executați cu mitraliera pe stadioane.

Aveam și-atunci o mitralieră, nu numai acum, la Rădulescu (deputatul PSD Cătălin Rădulescu, mai cunoscut drept deputatul-mitralieră, n.r.)>>„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Care este, însă, miza alegerilor pentru Parlamentul European în România? Și de ce ar merge cetățenii cu drept de vot la urne?

Oamenii nu au văzut decât niște inși certându-se, înjurându-se între ei și înjurându-i și pe europeni, acolo, la Bruxelles. Nu există nici o acțiune efectivă, memorabilă a parlamentarilor români de la Bruxelles în raport cu România„, a afirmat Cristian Tudor Popescu. Motive pentru prezența la urne, însă, spune gazetarul: „Pentru că aici nu mai este vorba despre niște oameni care pleacă la Bruxelles să facă nu știu ce, este vorba despre ce se întâmplă în această țară în aceast moment. Și caracteristica tututor acțiunilor puterii PSD-ALDE de doi ani încoace – făcând abstracție de toate detaliile – toate acțiunile acestei majorități și ale acestui Guvern au fost toate dictatoriale. Toate!

Moise Guran e de altă părere – votul din comisiile LIBE și de control bugetar ale P.E. în favoarea Laurei Codruța Kovesi reprezintă, în opinia sa, „cea mai bună reclamă pentru europarlamentare„.

Acolo i-am văzut în acțiune, inclusiv furînd la numărat, pe europarlamentarii români – oamenii au văzut ce-au făcut ăia pe care i-am trimis acum cinci ani. Uite că acum i-am văzut!„.

În momentul în care Viorica Dăncilă este prim-ministru, eu cred că avem de ce să votăm și avem și cu cine. Întrebarea următoare este dacă poți găsi pe cineva mai slab decît Viorica Dăncilă – eu zic că, în momentul de față, pot vota aproape pe oricine în România, pentru că e mai bun decît doamna Viorica Dăncilă„, a încheiat Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS