Cristian Tudor Popescu, despre lărgirea ariei referendumului: „Suntem la Românii au talent?”

Klaus Iohannis nu face nimic pentru a spori interesul pentru alegerile europarlamentare, consideră scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Președintele a anunțat luni că va consulta din nou Parlamentul, în pregătirea referendumului pe tema justiției de pe 26 mai.

A mai făcut o dată acest pas – pe 24 ianuarie 2017, în preajma adoptării Ordonanței de Urgență 13.

PSD a reacționat acum printr-un comunicat ironic de presă, în care inițiativa Cotroceniului este numită „o glumă de 1 Aprilie„.

În cadrul emisiunii Piața Victoriei, de la Europa FM, domnul Popescu a spus că există riscul ca pe 26 mai alegătorii să vină mai degrabă la referendum decît la alegerile pentru Parlamentul European.

Poate că vorbea domnul Iohannis mai aplicat despre aceste alegeri și le explica oamenilor sensul și greutatea lor.

Să zică <<Dom’le, veniți la aceste alegeri pentru că există două partide care sînt antijustiție și antieuropene și restul partidelor – care sînt chioare, șchioape, strîmbe, sînt cum vreți dumneavoastră , dar nu sînt antijustiție și nu sînt antieuropene.

<<Aveți ce vota>> ar fi fost, de pildă, o lozincă cu care să vină domnul Iohannis. Dînsul nu scoate un cuvînt„,a afirmat Cristian Tudor Popescu într-o discuție cu Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu observă că întrebarea care va fi pusă la referendum se lasă încă așteptată.

E normal care între anunțul introducerii referendumului și întrebarea care constituie miezul chestiunii să treacă mai mult de zece zile?

Doar dacă este vorba de show, [de] showbiz, adică <<Fac teasing, v-ațîț: dar ce, sîntem la <<Românii au talent>>„?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moise Guran e de părere însă că o mobilizare a electoratului, în fața acțiunilor coaliției PSD-ALDE din zona justiției și a respectării regulilor statului de drept, este necesară.

Trebuie să ne uităm, totuși, înainte, ca să putem să mai avem democrație și în 2021, și în 2022… „, a spus Moise Guran.

Este însă pregătit președintele Iohannis pentru varianta în care consultarea populară de la sfîrșitul lunii viitoare nu va fi validată?

Dacă referendumul ăsta pică, atunci domnul Iohannis și-a creat niște probleme pe care nu le avea„, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS