Confidenţialitate

Cristian Andrei, despre cererea PSD ca PNL să renunțe la alianțele din teritoriu cu alte partide: E un mesaj care trebuie urmărit. Ar avea de pierdut | VIDEO

Cristian Andrei, analist politic la Agenția de Rating Politic, a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Piața Victoriei”. Partidul Social Democrat a solicitat Partidului Național Liberal să renunțe la toate alianțele din teritoriu pe care le are cu USR, dar și cu alte partide.

„Cred că abia acesta este cel mai interesant mesaj dintre toate pe care le-a dat PSD până acum pentru că, deși nu se vede, pare pentru viitor o invitație de a face o coaliție electorală completă. Nu și-a asumat nimeni de acolo cu subiect și predicat pentru că așa fac de obieci, lasă să se înțeleagă, dar acesta este un mesaj care trebuie urmărit în minim jumătate de an, un an până se clarifică lucrurile – dacă cineva de acolo își imaginează acest scenariu”, a explicat Cristian Andrei la Europa FM.

„Eu cred că, mai degrabă, ar avea de pierdut dacă se vor pune împreună și de sus până jos, mai ales că sunt niște rivalități cu adevărat istorice în teritoriu, unde e greu să gestionezi. La centru e mai gestionezi, dar să faci asta în 3000 de localități este foarte greu. Este o discuție de urmărit – dacă într-adevăr acest mesaj se dezvoltă sau a fost doar un fel de ping-pong. Această situație este una diferită față de ce a fost până acum”, a mai spus analistul politic la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea / PSD / Facebook

Citește și: De Mica Unire, Iohannis a amintit de viitoarele legi ale educației și de proiectele în infrastructură. „Vom trece cu bine acest veritabil test” | AUDIO