Confidenţialitate

Constanța: Taxa lunară de salubritate de dublează în 2023, iar măturătorii vor fi monitorizați prin GPS | AUDIO

La Constanța, taxa lunară de salubritate de dublează de anul viitor. Primăria Constanța anunță că nu mai poate subvenționa taxa pentru gunoi din cauza cheltuielilor uriașe pentru termie.

Din 2008, când a încheiat cu Primăria Constanța un contract pe 25 de ani, compania de salubrizare Polaris nu a cerut ajustarea tarifelor.

A făcut-o acum, iar primăria, după ce a verificat cu cât au crescut cheltuielile companiei, a acceptat ajustarea tarifelor cu 30%. Administratorul public al Constanței, Felicia Ovanesian, spune însă că primăria nu mai are bani, taxa de salubrizare plătită de constănțeni urmând să se dubleze:

„14 lei vor fi plătiți de cetățean. Înainte era 7,5 lei, diferența era subvenționată.  Nu mai putem să subvenționăm pentru că bugetul este în cap din cauza termiei. Costurile cu termia, subvențiile au crescut de la 150 de milioane la 400 milioane de lei”.

Pe de altă parte, având în vedere nemulțumirile constănțenilor privind curățenia orașului, primăria anunță că va monitoriza activitatea companiei de salubrizare:

„Toate echipamentele pe care le folosește Polaris în activitatea de salubrizare și toți măturătorii vor fi echipați cu un sistem GPS la care primăria Constanța va avea acces permanent”.

Dublarea taxei de salubrizare intră în vigoare de la 1 martie 2023, după ce solicitarea Polaris, de ajustare a tarifelor, va fi prezentată consilierilor locali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primăria Constanța și hotelierii din Mamaia își dau mâna pentru dezvoltarea stațiunii. Cum funcționează o astfel de organizație la Belgrad | AUDIO