Confidenţialitate

Constanța: Polițiștii de Transporturi au destructurat o rețea specializată în furturi de combustibil prin înșelăciune și frauda informatică | AUDIO

Operațiune spectaculoasă a polițiștilor de Transporturi Constanța. Au reușit să destructureze o rețea specializată în furturi de combustibil prin înșelăciune și frauda informatică. Furau cu telecomanda din cisternele de combustibil, având complici în benzinarii din mai multe județe ale țării.

Descinderile coordonate de polițiștii de la Transporturi Constanța au avut loc în 70 de locații din județele Tulcea, Ialomița, Călărași, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Giurgiu și în București.

Polițiștii aveau în vizor o rețea care fura combustibil de aproximativ 2 ani

De aproape doi ani, polițiștii aveau în vizor o rețea care fura combustibil prin înșelăciune și fraudă informatică. Era nevoie de dovezi, iar polițiștii de la Transporturi Constanța le-au găsit.

Din cercetări a reieșit că mai mulți angajați ai unei companii private au sustras cantități impresionante de motorină și benzină. Utilizau de fapt niște dispozitive electronice.

Cum furau hoții combustibilul

Concret, clonau dispozitivul de măsurare a cantității de combustibil din autocisterne. Apoi cu ajutorul unor impulsuri de pe telecomandă, la transferul în benzinărie, în stație se înregistra cantitatea legala, dar în realitate ajungea o cantitate mai mică. Diferența era păstrată pentru a fi depozitata sau vândută unor complici.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, aproape 15.000 litri de combustibil, 30 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de transfer combustibil, zeci de telefoane mobile, sume importante de bani. Cel puțin 20 de suspecți au fost aduși la audieri la Parchetul Judecătoriei Constanța.

Sursa foto: Inquam Photo / Octav Ganea

Citește și: Gazele, combustibilii și energia termică s-au scumpit cel mai mult în luna aprilie, fapt ce a dus la o inflație de 13,8% | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.