Conducerea PNL anunță că va continua „colaborarea” cu Marian Munteanu (AUDIO)

Chiar dacă Marian Munteanu a renunțat la candidatura sa din partea PNL la Primăria Capitalei, formațiunea liberală va continua să colaboreze cu acesta.

Așa susține copreședinta PNL Alina Gorghiu.

Acuzat că nu s-a dezis vreodată de o serie de luări de poziție pro-legionare, Marian Munteanu s-a retras din cursa pentru PMB miercuri seara.

Alina Gorghiu i-a mulțumit pentru gest și a adăugat că „proiectul va rămîne comun”.

„Partidul Național Liberal, împreună cu Alianța domniei-sale, vor avea proiecte în viitor„.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu trei luni, Marian Munteanu, actorul Florin Zamfirescu şi profesorul Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România, al cărui scop declarat era ”salvarea României”.

Recent, același Marian Munteanu anunța că a început demersurile pentru înființarea unei platforme civice naționale numite Alianța Noastră.

Într-o proclamație publicată pe 28 martie și semnată de candidatul PNL se spune că organizația își propune, între altele,”blocarea oricăror tentative politico-administrative de a modifica actualul profil – etnic, cultural sau religios – al României”.

Alte obiective: oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal.

Potrivit Alinei Gorghiu, „sunt multe calomnii, sunt multe lucruri contrafăcute din viața domniei-sale pe care am încercat să le demontăm„.

Pentru mine nu e relevant pentru cîte candidaturi a avut PNL. Putea să aibă 20. Dacă la sfîrşit, când tragem linie, avem un vot peste PSD, obiectivul PNL este atins„, a declarat Gorghiu în conferinţa de presă în care Marian Munteanu şi-a anunţat retragerea din competiţia electorală.

Marian Munteanu este cel de-al treilea candidat al PNL care se retrage din competiţia electorală pentru Primăria Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înainte ca Marian Munteanu să renunțe la candidatură, chiar conducerea PNL anunțase că a cerut Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității să verifice dacă acesta a colaborat sau nu cu poliția politică ceaușistă.

Întrebările pe această temă au fost ridicate „pe bună dreptate”, a spus copreședintele PNL Vasile Blaga.

Liderii liberali i-au cerut lui Marian Munteanu clarificări privind participarea în unele firme şi fundaţii, dar şi informaţii privind posibile vulnerabilităţi legate de legături cu Securitatea, potrivit unor surse din partid.

Potrivit acestora, Marian Munteanu ar fi refuzat să semneze e declaraţie de integritate, propusă de organizația neguvernamentală România Curată.

Munteanu a comentat demersul României Curate afirmînd că nu recunoaşte oricui dreptul de a face evaluări.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS