#Colectiv: numărul victimelor a urcat la 65

Încă un rănit în incendiul produs în clubul bucureștean Colectiv în 30 octombrie 2015 şi-a pierdut viaţa.

Numărul celor care au murit ajunge astfel la 65.

65! Numărul victimelor după tragedia Colectiv creşte. Dumnezeu să te odihnească, Răzvan!“, este anunţul făcut public pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv.

Cei care doresc să comemoreze victimele incendiului vor putea să o facă până în dimineața de luni.

În data de 30 iulie, începînd cu orele 20.00 şi pînă la orele 8.00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul Noapte albă la #Colectiv, întrucît se împlineşte un an şi nouă luni de la cumplita tragedie.

Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi“, este mesajul de pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv.

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, a spus la Europa FM că nu se așteaptă să vină foarte mulți oameni, dar speră că vor fi suficienți pentru a le aminti autorităților de ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv.

”Sincer, nu știu câtă lume se va strânge acolo, este perioada concediilor, a trecut însă o perioadă de la eveniment și am simțit nevoia să ne aducem aminte de ea, mai ales că, din păcate, lucrurile continuă. Și mă refer la tragedii. Singura problemă este că acum aprindem 65 de lumânări, în loc de 64”, a spus Eugen Iancu, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Asociației Colectiv consideră că nu s-a schimbat nimic în România, după tragedia din clubul Colectiv.

” Ne amintim că trebuia să construim spitale, eu nu știu să fi început pe undeva, măcar un proiect a se face, nu mai vorbesc de construcție. Nu, nu s-a schimbat nimic, aceleași vorbe, aceleași promisiuni, aceiași oameni. Să nu uităm (Nicolae) Bănicioiu (n.r. ministrul Sănătății, în 2015), care atunci spunea că avem de toate și care ar trebui să aibă pe conștiință cel puțin 20 de victime este în Parlament. Deci, NU! Nu s-a schimbat absolut nimic, decât trei guverne și 3 prim-miniștri. Tineretul trebuie să miște. Tineretul trebuie să înțeleagă că nu se poate așa, doar să stai să primești pomeni și mici concerte prin cartiere, asta nu te ajută să îți construiești un viitor”, a spus Eugen Iancu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La un și 9 luni de la tragedia din Colectiv, sunt în continuare cluburi care nu au autorizație de securitate la incendiu.

Termenul până la care pot fi obținute aceste avize a fost prelungit în repetate rânduri. Patronii localurilor trebuie să obțină această autorizație până pe 30 septembrie. Până atunci, ei nu vor fi sancționați.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat nu a fost de acord cu această nouă prelungire.

“Din momentul în care Parlamentul a amânat, noi ne conformăm, pentru că aceasta este legislația, dar dacă continuăm să amânăm din trei în trei luni, lumea nu mai ia în serios și nu își mai face documentele, sperând că din trei în trei luni noi amânăm.La un moment trebuie să ne oprim și să spunem, asta este momentul zero la care nu mai permitem amânări sau alte aspecte, fiecare amânare aduce cu ea complicații și riscuri”, a spus recent, Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procesul deschis după tragedia din Colectiv nu s-a finalizat.

Recent au fost unificate dosarele în care sunt judecați patronii clubului Colectiv, reprezentanții firmei de artificii și primarul de atunci al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cel care ar fi emis autorizația de funcționare a clubului și în lipsa avizului de securitate la incendiu.

În memoria celor care și-au pierdut viața în 30 octombrie 2015 și în zilele următoare, a fost ridicat un monument, care a fost amplasat în Piața Bucur, iar în această săptămână, spațiul a fost amenajat.

Focul a izbucnit în cursul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul Mantras of War.

Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS