COLECTIV | Raed Arafat susține că are „răspunsuri concrete”. Le va da peste aproximativ o lună

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunță că va lămuri controversele provocate de apariția unei înregistrări video cu primele momente ale intervenției de după incendiul de acum 4 ani din clubul Colectiv.

O va face, însă, peste aproximativ o lună, „după comemorarea victimelor de la Colectiv şi după alegerile prezidenţiale”.

Raed Arafat susține că are „răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate”.

„Având în vedere că se apropie comemorarea Colectiv, un moment emoţional major care trebuie respectat, dar şi faptul că se desfăşoară procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente.

Eventualele ieşiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente.

Vă asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate şi nu voi ezita să le aduc în faţa opiniei publice”, a scris Arafat, joi, pe Facebook.

El a adăugat că, în urma apariţiei în presă a imaginilor, le-a cerut colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „să explice şi să răspundă public”, în cadrul unei conferinţe de presă, acuzaţiilor lansate la adresa celor care au intervenit şi a conducerilor celor două instituţii „în ce priveşte presupusă ascundere a imaginilor respective”.

„Apreciez că informaţiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinţei de presă sunt realiste şi corect expuse.

Ştiu că se aşteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzaţiile că aş fi ascuns şi eu imaginile au fost lansate în public şi continuă să fie difuzate, în pofida faptului că şi conducerea IGSU dar şi domnul Gen. (r) Pop au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date.

Cu alte cuvinte, nu puteam să ascund ce nu aveam”, a adăugat Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne

Ziarul „Libertatea” a prezentat, joi, o înregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul catastrofei din 2015 de la clubul Colectiv.

Filmarea are aproape 21 de minute.

Jurnaliştii susţin că această înregistrare nu a fost făcută publică niciodată, fiind ţinută „ascunsă” de către conducerea IGSU.

Înregistrarea ar fi fost furnizată jurnaliştilor de către un ofiţer de pompieri, care afirmă că imaginile au fost văzute de un mic grup de ofiţeri superiori de la IGSU şi că ele nu au fost date Corpului de control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul Colectiv.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS