COLECTIV: Raed Arafat respinge criticile aduse ISU și anunță că nu demisionează | VIDEO

Secretarul de stat Raed Arafat a revenit asupra deciziei de a nu comenta filmările Colectiv și a precizat că, în ciuda acuzațiilor, nu știa de existența înregistrării și nici nu ar fi cerut ca ea să fie ascunsă.

Într-un mesaj făcut public pe Facebook, Raed Arafat pune la îndoială buna-credință a ziarului Libertatea, care a făcut publică joi o înregistrare ISU a primelor momente ale intervenției din 30 octombrie 2015.

Ea surprinde modul haotic în care au acționat primele echipaje ajunse la Colectiv după ce incendiul din clubul bucureștean a fost sesizat la 112.

Înregistrarea nu arată toată intervenția ISU și nici nu surprinde locul unde erau duși răniții pentru a fi îngrijiți, spune Raed Arafat.

„Era normal să cer de la ISUBIF să iasă cu explicații. Ce au făcut. Au reușit să explice aceste lucruri. Populația dorește și mai multe explicații. Voi face într-o conferință de presă la un anumit moment. Nu am știut de acest film, nu am ascuns filmul și nu am dat dispoziție să fie ascuns”, a spus Raed Arafat într-un mesaj video postat pe Facebook.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința filmului, Raed Arafat a spus că înregistrarea „nu aduce aspecte noi asupra intervenției”.

„El arată câteva secvențe. Nu arată per ansamblu toată intervenția. Mai mult decât atât, acest film prinde primele momente – momentul în care nu toate echipajele sosiseră, nu erau multe tărgi. Dar nu arată locul unde erau duși răniții și unde au fost tratați – departe de locul unde se filma”, a mai punctat acesta.

Secretarul de stat a adăugat că nu-și va da demisia în urma dezvăluirilor făcute de Libertatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițial, joi seară, Arafat a spus că punctul său de vedere va fi expus după comemorarea Colectiv și după alegerile pentru prezidențiale, deoarece declarațiile sale ar putea aduce „element perturbator”.

Procurorii de la Parchetul General au disjuns dosarul Colectiv și au transmis către Parchetul Militar cauza pentru a fi anchetat modul în care au intervenit echipajele ISU atunci când au sosit la locul tragediei în 30 octombrie 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS